Speaking Terms Coaching, Mediation & Training

Pieter Zwaan

Oprichter Speaking Terms

Na mijn studie psychologie heb ik de opleiding mediation gevolgd en ben nu geaccrediteerd familie mediator en arbeidsmediator. Daarnaast werk ik als intervisor, mental coach en trainer.

Mijn primaire doel is om mensen te ondersteunen om hun eigen oplossingen te zoeken én die in de praktijk te brengen. Dit altijd op de manier waarop het voor beide partijen goed werkt, nu en natuurlijk ook in de toekomst.

Collega’s typeren mij als een enthousiast persoon met een sterk analytisch vermogen. Ik kan me goed inleven in mijn gesprekspartners en blijf altijd respectvol. Ik heb een zeer positieve instelling, ben praktisch ingesteld en werk oplossingsgericht. Ik ben een mensenmens en vind het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor een ander.

Pieter Zwaan Coach & Mediator Speaking Terms

Visie

Ik sluit aan bij de vraag die voortkomt vanuit het gebied van een probleem, conflictsituatie, knelpunt of geschil. Mijn werkwijze is specialistisch, op maat, doelgericht en altijd effectief.

Kernwaarden

1 Samen

Ik heb een luisterend oor, een vervelende situatie brengen we samen in kaart en gaan we proberen op te lossen. 

2 Slagvaardig

Ik leg de lat hoog en denk in kansen en mogelijkheden. Uitdagingen ga ik niet uit de weg en mijn werkwijze is altijd vooruitstrevend en innovatief 

3 Zorgvuldig

Ik werk doelgericht en met bewezen effectieve methoden. Ook werk ik continu aan de verbetering en vernieuwing van mijn expertise door o.a. de verplichte nascholingen te volgen. Door scholing, intervisie en toetsing blijf ik constant werken aan mijn kwaliteit. Dat geeft u de zekerheid van een professionele coach en geaccrediteerde mediator die volgens de standaarden up to date is en altijd volgens de regels werkt.

Coaching en Training

Eric Rumkorf

Partner Speaking Terms

Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest als leidinggevende in diverse posities van manager tot en met CFO en CEO binnen MKB en multinationals in diverse werelddelen is het tijd om mij uit te gaan spreken over mijn ervaring middels coaching.  

Als mens is de kernvraag altijd durf jij je verantwoordelijkheid te nemen en welk effect heeft dit op het rendement in je omgeving? Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen resultaat sta je ook direct aan de oorzaak-kant. Dus ook al heb je een resultaat wat je niet helemaal voor ogen had dan ben jij er natuurlijk nog steeds verantwoordelijk voor.

Soms denken we helemaal niet meer na over een resultaat. Zeker bij ingesleten gedragspatronen. We doen dan gewoon en realiseren ons niet meer dat het juist door dat ingesleten gedragspatroon komt. Het fijne van die verantwoordelijkheid is dat je het ook kun veranderen. Dus elk resultaat wat je haalt is dan ook een creatie van jezelf. Is het niet wat je wilde, bedenk dan iets anders om wel het resultaat te krijgen wat je wenst via andere communicatie.

Het resultaat in bijvoorbeeld leidinggeven kenmerkt zich dan ook met het respecteren van hoe de ander denkt en zich gedraagt. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn om toch een goed en waardevol gesprek met elkaar te hebben. Belangrijk is wel dat effectieve communicatie in eerste instantie af te stemmen is op de belevingskaart van de ander. Respecteren in dit kader betekent geenszins dat je het eens hoeft te zijn met de ander of goedkeuring hoeft te geven aan de denkwijze van de ander. Het betekent dat de ander een ander wereldmodel heeft. En dat is waar je het in eerste instantie mee moet doen. Het change model helpt ons dan inzicht te geven in waar we staan en waar we naar toe op weg zijn.

De weg naar de gewenste leidinggevende situatie? Daar kunnen wij je als individu of als groep mee helpen, om je hulpbronnen te ontdekken en leren te gebruiken. Doel is dat jij in staat bent om het beste uit je mensen te halen, om de individuele kwaliteiten van je teamleden optimaal tot hun recht te laten komen, doelen helder en haalbaar te formuleren en teamleden resultaatgericht te sturen. Je vervult een sterke, coachende en vertegenwoordigende rol binnen je team waarbij verantwoordelijkheid de kern van het resultaat zal zijn.

Training en Coaching
Eric Rumkorf Coach Speaking Terms

Mirella Stolze

Holistisch kindertherapeut voor hoogsensitieve kinderen

Met meer dan 20 jaar ervaring als lerares in het (speciaal) basisonderwijs is Mirella Stolze een deskundige op het gebied van omgaan en het ontwikkelen van kinderen.

Naast haar PABO diploma is zij gediplomeerd Holistisch Kindertherapeut, met specialisatie in de behandeling van hoogsensitieve (HSP) kinderen.

In haar eigen praktijk voor kindertherapie in Baarn combineert Mirella deze professionele ervaring met haar eigen talenten en kwaliteiten als hoogsensitief persoon. Ze ziet en begrijpt hoogsensitieve kinderen en is daardoor in staat om samen met het kind en de ouders positieve doorbraken te creëren in de belevingswereld van het kind.

Mirella (1974) is getrouwd en moeder van drie kinderen, van 10, 15 en 17 jaar.

Visie
“Ik beloof in zuiverheid de kinderen van nu te ondersteunen en ik houd mij te allen tijde aan mijn beroepsgeheim”.

Kernwaarden

1 Authentiek en respectvol

Kinderen voelen het direct als je niet ‘echt’ bent. Als je oprecht en met respect, zonder oordeel, naar de kinderen kijkt ontstaat verbinding van waaruit ontwikkeling kan plaatsvinden.

2 Krachtig en liefdevol

Als juf en therapeut kijk ik met zachte ogen naar kinderen. Tegelijkertijd zal ik krachtig doorpakken als dit nodig is om doorbraken in denkpatronen of gewoontes te realiseren.

3 Zorgvuldig en transparant

Ik werk doelgericht en transparant met bewezen effectieve methoden. Ook werk ik continu aan de verbetering en vernieuwing van mijn expertise door nascholingen te volgen. Door scholing, intervisie en toetsing blijf ik constant werken aan mijn kwaliteit. Dat geeft u de zekerheid van een professionele therapeut begeleiding van onze Holistische Kindertherapeut.

Bianca Tolboom
Bianca Tolboom
2022-03-30
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
3 leerzame, hanteerbare, inspirerende, laagdrempelige, leuke, gezellige, interessante, veilig voelende, vertrouwde dagdelen gehad van/met Eric & Pieter.
Jan van Vliet
Jan van Vliet
2022-02-13
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Geweldige training gehad vorige week. Heel veel dank Eric & Pieter! En jullie hebben gelijk, de trainingen waren altijd inspirerend, (soms) confronterend, zeker niet saai en een tikkeltje eigenwijs. :)
Anita de Boer
Anita de Boer
2021-03-29
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Nooit gedacht dat ik in mijn carrière zoveel aan jullie coaching zou hebben! Enorm bedankt en ik zal reclame voor Speaking Terms gaan maken.
Lisa Bloem
Lisa Bloem
2021-03-22
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Het is heel fijn om met Pieter samen een traject in te gaan. Het is altijd in het begin onwennig als je iemand helemaal niet kent. Maar Pieter stelt je meteen op je gemak en is ook duidelijk in zijn communicatie (wat voor mij erg belangrijk is). Ik ga altijd weer positief weg als ik ben geweest!
F L Benavides
F L Benavides
2020-09-22
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Pieter kan zich goed inleven in verschillende personen en excelleert met name hierdoor in het leiden van een gesprek.

Wacht niet langer neem

direct contact met ons op