Mediation in de zorg

Mediation in de gezondheidszorg.

Speaking Terms is gespecialiseerd in mediation in de gezondheidszorg. Hoe fijn is het om, als er een meningsverschil of een (dreigend) conflict is, een mediator in huis te hebben waar je niet alles inhoudelijk aan hoeft uit te leggen. We spreken dezelfde taal, dat bespaart tijd, energie en frustratie. De zorgsector in Nederland kampt momenteel met een zeer zware werkdruk, vanwege bezuinigingen, toenemende regelgeving, een toename van patiënten en overbelasting door uitval van collega’s. In dit spanningsveld zijn conflicten niet te vermijden. Een tijdige interventie kan veel onnodig leed voorkomen en is het verstandig om deze snel en effectief op te lossen, daar is mediation in de zorg bij uitstek een geschikte manier voor. Wij hebben veel ervaring in conflictoplossing tussen werknemers in ziekenhuizen, maatschappen, de huisartsenbranche en de GGZ.

Mediation werkt goed, juist in de zorg

Mediation in de zorgsector

De voordelen op een rij;

 • Gespecialiseerd in mediation in de gezondheidszorg
 • Uw eigen deskundige MfN registermediator
 • 100% Garantie van geheimhouding en vertrouwelijkheid
 • Altijd snel inzetbaar

Mediation kan ingezet worden bij:

 • Onenigheid binnen de maatschap
 • Bestuursconflict
 • Arbeidsconflict
 • Dissociatie
 • Disfunctioneren
 • Ziekteverzuim
 • Ontslag
 • Arts-patiëntconflict

Van conflict naar oplossing!

Medation voor maatschappen en vakgroepen.

Het samenwerken in een maatschap kan soms ingewikkeld zijn. Door een diffuus autonome samenstelling wordt het lastig om elkaar op een constructieve wijze aan afspraken te houden. Door de gelijkwaardigheid kan een situatie ontstaan dat er conflicten en machtsstrijd ontstaat. Vaak wordt de communicatie hierdoor verstoord en heeft dit negatieve gevolgen. Tijd voor een buitenstaander die dezelfde taal spreekt en een helpende hand kan bieden. 

Tijd voor Speaking Terms Mediation in de Zorg!

gezondheidszorg Mediation
Mediation in de zorgsector

Medation bij een verstoorde arbeidsrelatie.

Een werkgever moet zich inspannen om te proberen om een ontstaan conflict op de werkvloer op te lossen, dit is wettelijk verplicht. Aan een verstoorde arbeidsrelatie ligt vaak een persoonlijk conflict tussen de werkgever en een werknemer ten grondslag. Dit levert vaak veel spanning en stress op en in sommige gevallen zelfs zoveel, dat een werknemer zich ziekmeldt. Vaak is verstoorde arbeidsrelatie tot stand gekomen na verschillende kleine problemen waarop geen juiste actie is ondernomen. Om een verstoorde arbeidsrelatie op te lossen, kan het inzetten van mediation een juist middel zijn.

Medation voor collega’s onderling.

Het kan komen door verschillende karakters of meningsverschillen, Sommige collega’s blijven botsen. Als het  niet lukt een conflict op te lossen of kan een onafhankelijke mediator van Speaking Terms ingeschakeld worden. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring in het begeleiden van conflictsituaties.

Mediation voor artsen
Communicatie met patiënten

Communicatie met patiënten.

Een essentieel onderdeel van goede zorg is de communicatie tussen hulpverlener en patiënt. Het kan voorkomen dat, bijvoorbeeld na een verkeerde interpretatie of medische misser er een goed gesprek nodig is om de zaak verder (juridisch) te laten escaleren. Mediation kan in dat geval bijdragen in de verbetering van de relatie en communicatie met de patiënt. Uiteindelijk is niemand gebaat bij een conflict.

Speaking Terms Coaching en Mediation Baarn is MfN gecertificeerd
Mediation in de praktijk
Speaking Terms vertrouwenspersoon
Bianca Tolboom
Bianca Tolboom
2022-03-30
3 leerzame, hanteerbare, inspirerende, laagdrempelige, leuke, gezellige, interessante, veilig voelende, vertrouwde dagdelen gehad van/met Eric & Pieter.
Jan van Vliet
Jan van Vliet
2022-02-13
Geweldige training gehad vorige week. Heel veel dank Eric & Pieter! En jullie hebben gelijk, de trainingen waren altijd inspirerend, (soms) confronterend, zeker niet saai en een tikkeltje eigenwijs. :)
Anita de Boer
Anita de Boer
2021-03-29
Nooit gedacht dat ik in mijn carrière zoveel aan jullie coaching zou hebben! Enorm bedankt en ik zal reclame voor Speaking Terms gaan maken.
Lisa Bloem
Lisa Bloem
2021-03-22
Het is heel fijn om met Pieter samen een traject in te gaan. Het is altijd in het begin onwennig als je iemand helemaal niet kent. Maar Pieter stelt je meteen op je gemak en is ook duidelijk in zijn communicatie (wat voor mij erg belangrijk is). Ik ga altijd weer positief weg als ik ben geweest!
F L Benavides
F L Benavides
2020-09-22
Pieter kan zich goed inleven in verschillende personen en excelleert met name hierdoor in het leiden van een gesprek.

Wacht niet langer neem

direct contact met ons op