Holistische Kindertherapie

Holistische Kindertherapie
met hoogsensitieve kinderen

(HSP) specialisatie

Onder professionele begeleiding van onze Holistische Kindertherapeut, Mirella Stolze, leren hoogsensitieve kinderen (HSP) omgaan met de dagelijkse uitdagingen uit hun jonge leven. Zoals overprikkeling, concentratieproblemen door hooggevoeligheid en een laag zelfbeeld, met belemmerde overtuigen en gedachten.

De kindertherapeut leert de hoogsensitieve kinderen de positieve aspecten van hun hoogsensitiviteit als een kracht te zien en te ervaren. En hun emoties beter te kanaliseren.

Coaching Baarn

Afhankelijk van de hulpvraag, werkt de holistisch kindertherapeut samen met ouders/verzorgers om hen te voorzien van inzichten, strategieën en handvatten om hun hoogsensitieve kind zo goed mogelijk te begrijpen en te  ondersteunen.

 Ieder hoogsensitief kind is uniek en bestaat uit verschillende lagen van gevoel, mentaal, fysiek, energetisch. Als deze lagen met elkaar verbinden en in harmonie zijn, kan een hoogsensitief kind stralen. Is een van deze lagen overbelast of zijn er blokkades dan zie je dat terug in verschillende signalen van (probleem)gedrag.

 Stressvolle situaties als gevolg van hoogsensitiviteit kunnen overal worden ervaren. Thuis, op de BSO, op de sportclub of in de klas. De kindertherapeut leert het hoogsensitieve kind cognitieve en holistische technieken om belemmerende gedachten en gewoontes te veranderen. En praktische technieken om met emotionele uitdagingen om te gaan, zich terug te trekken en te herstellen. 

holistische kindertherapie en coaching

Hoe ziet een traject eruit?

Een therapie traject kan variëren afhankelijk van de behoeften van het hoogsensitieve kind. De hulpvraag van het kind staat altijd centraal.

 De therapeutische sessies vinden ‘live’ plaats op locatie in Baarn. In een prettige, lichte, veilige setting.

 Een standaard traject kent over het algemeen de volgende stappen:

 • Intake en verkennen van de hulpvraag: Het traject begint met een intake waarbij de therapeut luistert naar de ouder(s) en het kind. Met als doel om een duidelijk beeld te krijgen van het kind en zijn/haar behoeften.
 • Doelstellingen en Behandelplan: Op basis van de intake stelt de therapeut reële doelstellingen op voor de therapie. Bij het behandelplan zitten ook thuisopdrachten en oefeningen voor zowel ouders als het kind.
 • Therapeutische Sessies: Tijdens deze sessies zullen verschillende technieken en benaderingen worden gebruikt, zoals speltherapie, creatieve expressie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en gesprekstherapie.
 • Emotionele Regulatie en Zelfbewustzijn: Een belangrijk aspect van het traject is het aanleren van vaardigheden voor emotionele regulatie. De therapeut werkt samen met het kind om strategieën te ontwikkelen om met overweldigende emoties om te gaan en om stressvolle situaties beter te beheren.
 • Zelfacceptatie: De therapeut helpt het hoogsensitieve kind om zich bewust te worden van zijn/haar eigen sensitiviteit en deze als een kracht te zien.
 • Ouderbegeleiding: Gedurende het traject biedt de therapeut ook begeleiding en ondersteuning aan de ouders/verzorgers van het hoogsensitieve kind. Ze deelt inzichten, strategieën en handvatten om hen te helpen het kind thuis te ondersteunen en ook daarbuiten een hoogsensitieve-vriendelijke omgeving te creëren.
 • Afsluiting en Nazorg: Wanneer de doelen van het traject zijn bereikt, wordt het traject afgesloten. De therapeut kan op verzoek nazorg bieden om ervoor te zorgen dat het kind de aangeleerde vaardigheden blijft toepassen. 

Het uiteindelijke doel van het traject is om hoogsensitieve kinderen te voorzien van de handvatten en vaardigheden die ze nodig hebben om hun sensitiviteit te omarmen en te benutten.

 De kindertherapeut leert de hoogsensitieve kinderen de positieve aspecten van hun hoogsensitiviteit als een kracht te zien en te ervaren. En hun emoties beter te kanaliseren.

Beste kindercoaching Baarn

Voor wie is Holistische Kindertherapie?

Onze therapie is gericht op hoogsensitieve kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar.

We leren deze kinderen hoe ze hun gevoeligheid kunnen omarmen en ermee kunnen floreren in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

 Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 kinderen in meer of mindere mate hoogsensitief is.

 

Kindercoach Mediation Baarn

Waarom Holistische Kindertherapie?

 • Omgaan met stressvolle situaties: deze situaties kunnen overal worden ervaren. 
 • Erkenning en Validatie: begrijpen dat ze intensere emoties en prikkels kunnen ervaren en werken aan het creëren van een veilige omgeving waarin het kind zich begrepen voelt.
 • Zelfbewustzijn en Zelfacceptatie: uw kind inzicht geven in zijn/haar eigen sensitiviteit en om deze als een kracht te zien.
 • Emotionele Regulatie: emotionele zelfregulatievaardigheden aanleren, zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en het herkennen van zijn/haar emoties.
 • Omgevingsaanpassingen: Samen met ouders/verzorgers kan de therapeut werken aan het creëren van een hoogsensitieve-vriendelijke omgeving thuis en op school. Dit kan het aanpassen van de omgeving, routines en verwachtingen omvatten.
Problemen op school

Wat kun je van onze coach verwachten? 

Ieder kind is uniek en bestaat uit verschillende lagen van gevoel, mentaal, fysiek, energetisch. Als deze lagen met elkaar in harmonie zijn, kan een kind stralen. Is een van deze lagen overbelast of zijn er blokkades dan zie je dat terug in verschillende signalen van (probleem)gedrag. Zelf ben ik hoogsensitief en gedurende mijn jeugd heb ik me veelal anders gevoeld dan mijn omgeving. Dat is vermoeiend en geeft soms een eenzaam gevoel. Ik had weinig zelfvertrouwen. Voor mij duurde het vele jaren voordat iemand op mijn pad kwam die mij kon begeleiden met het omgaan van prikkels. En mijn eigenwaarde en het zelfvertrouwen terug kon laten vinden.

Met mijn professionele ervaring en unieke kwaliteiten zoals diepe empathie en hoogsensitiviteit kan en wil ik nu graag zelf degene zijn die kinderen verder helpt. Hierbij wil ik geen therapeutische afhankelijkheid creëren, maar via gerichte en haalbare behandelingen kinderen blijvende inzichten en handvatten meegeven waarmee ze in hun kracht komen.

De kindertherapeut leert de hoogsensitieve kinderen de positieve aspecten van hun hoogsensitiviteit als een kracht te zien en te ervaren. En hun emoties beter te kanaliseren.

Mirella Kindertherapeut Baarn

Mirella Stolze is heeft de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut gevolgd aan de HSP Academie. Het betreft een KTNO geaccrediteerde vakopleiding die Mirella Cum Laude heeft afgerond.

HSP academie is aangesloten bij CAT, het Collectief Alternatieve Therapeuten. 

Bianca Tolboom
Bianca Tolboom
2022-03-30
3 leerzame, hanteerbare, inspirerende, laagdrempelige, leuke, gezellige, interessante, veilig voelende, vertrouwde dagdelen gehad van/met Eric & Pieter.
Jan van Vliet
Jan van Vliet
2022-02-13
Geweldige training gehad vorige week. Heel veel dank Eric & Pieter! En jullie hebben gelijk, de trainingen waren altijd inspirerend, (soms) confronterend, zeker niet saai en een tikkeltje eigenwijs. :)
Anita de Boer
Anita de Boer
2021-03-29
Nooit gedacht dat ik in mijn carrière zoveel aan jullie coaching zou hebben! Enorm bedankt en ik zal reclame voor Speaking Terms gaan maken.
Lisa Bloem
Lisa Bloem
2021-03-22
Het is heel fijn om met Pieter samen een traject in te gaan. Het is altijd in het begin onwennig als je iemand helemaal niet kent. Maar Pieter stelt je meteen op je gemak en is ook duidelijk in zijn communicatie (wat voor mij erg belangrijk is). Ik ga altijd weer positief weg als ik ben geweest!
F L Benavides
F L Benavides
2020-09-22
Pieter kan zich goed inleven in verschillende personen en excelleert met name hierdoor in het leiden van een gesprek.

Wacht niet langer neem

direct contact met ons op