Rationeel Emotieve Therapie

Rationeel Emotieve Therapie (RET)

RET, of Rationele Therapie, is een vorm van psychotherapie waarbij verstand en gevoel een belangrijke rol spelen. De focus ligt op de bewustwording van de irrationele gedachten en overtuigingen van de coachee. Door eerst helemaal bewust te worden van de belemmerende overtuiging, wordt deze vervolgens vervangen door een bevorderende overtuiging. Dit helpt bij het doorbreken van de negatieve patronen en bij het realiseren van je doelen. Door deze therapie bij ons te volgen, krijg je een meer realistische kijk op jezelf en de omgeving.

Rationele Emotieve Therapie

Albert Ellis

De grondlegger van deze therapie is de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis (1913-2007). Iedereen heeft last van irrationele ideeën. Volgens Albert Ellis maken ze een essentieel onderdeel uit van de menselijke natuur. Ellis heeft als basis voor deze therapie een uitspraak van Epictetus gebruikt;

‘De manier waarop we tegen problemen aankijken maakt het ons moeilijk. Niet het probleem zelf.

Ellis RET
RET Albert Ellis

 

Voor wie?

Deze vorm van cognitieve gedragstherapie is geschikt voor mensen die last hebben van depressiviteit, stress, verslaving, angsten, relatieproblematiek of fobieën.

Krijg samen met Speaking Terms weer grip op jouw eigen gedachten en handelen.

Bianca Tolboom
Bianca Tolboom
2022-03-30
3 leerzame, hanteerbare, inspirerende, laagdrempelige, leuke, gezellige, interessante, veilig voelende, vertrouwde dagdelen gehad van/met Eric & Pieter.
Jan van Vliet
Jan van Vliet
2022-02-13
Geweldige training gehad vorige week. Heel veel dank Eric & Pieter! En jullie hebben gelijk, de trainingen waren altijd inspirerend, (soms) confronterend, zeker niet saai en een tikkeltje eigenwijs. 🙂
Anita de Boer
Anita de Boer
2021-03-29
Nooit gedacht dat ik in mijn carrière zoveel aan jullie coaching zou hebben! Enorm bedankt en ik zal reclame voor Speaking Terms gaan maken.
Lisa Bloem
Lisa Bloem
2021-03-22
Het is heel fijn om met Pieter samen een traject in te gaan. Het is altijd in het begin onwennig als je iemand helemaal niet kent. Maar Pieter stelt je meteen op je gemak en is ook duidelijk in zijn communicatie (wat voor mij erg belangrijk is). Ik ga altijd weer positief weg als ik ben geweest!
F L Benavides
F L Benavides
2020-09-22
Pieter kan zich goed inleven in verschillende personen en excelleert met name hierdoor in het leiden van een gesprek.

Wacht niet langer neem

direct contact met ons op