DISNEY Model

Denken als Walt Disney

Het idee van de cirkel van creativiteit komt van Walt Disney en wordt de Disney methode of het Disney model genoemd. Walt Disney was één van de meest succesvolle ondernemers van de vorige eeuw en had zijn zakenimperium opgebouwd op basis van creativiteit en geweldige ideeën. Walt Disney had zich eigen gemaakt om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Vanuit deze perspectieven kreeg hij veel informatie die hij vervolgens kon samenbrengen tot een uitvoerbaar geheel. Het Disney model laat zien dat Walt Disney steeds het deel van hem liet domineren dat paste bij de behoefte van dat moment. De dromer in hem ontwikkelde zijn visie, de realist vertaalde deze visie in uitvoerbare stappen (story boards) en als criticus zag hij de beperkingen en grenzen van zijn ideeën.

Disney model

Volgens het model kan elk planningsproces in drie delen kan worden opgedeeld: 1. de dromer 2. de realist 3. de criticus. Elk deel heeft een functie.

De dromer is het deel in elk persoon dat creatieve ideeën kan genereren en zorgt voor vernieuwing.

De realist zorgt voor de uitvoering van de droom en maakt een gedetailleerd plan.

De criticus kijkt naar wat er fout kan gaan en houdt zich bezig met risico’s. 

Het Disneymodel
Bianca Tolboom
Bianca Tolboom
2022-03-30
3 leerzame, hanteerbare, inspirerende, laagdrempelige, leuke, gezellige, interessante, veilig voelende, vertrouwde dagdelen gehad van/met Eric & Pieter.
Jan van Vliet
Jan van Vliet
2022-02-13
Geweldige training gehad vorige week. Heel veel dank Eric & Pieter! En jullie hebben gelijk, de trainingen waren altijd inspirerend, (soms) confronterend, zeker niet saai en een tikkeltje eigenwijs. 🙂
Anita de Boer
Anita de Boer
2021-03-29
Nooit gedacht dat ik in mijn carrière zoveel aan jullie coaching zou hebben! Enorm bedankt en ik zal reclame voor Speaking Terms gaan maken.
Lisa Bloem
Lisa Bloem
2021-03-22
Het is heel fijn om met Pieter samen een traject in te gaan. Het is altijd in het begin onwennig als je iemand helemaal niet kent. Maar Pieter stelt je meteen op je gemak en is ook duidelijk in zijn communicatie (wat voor mij erg belangrijk is). Ik ga altijd weer positief weg als ik ben geweest!
F L Benavides
F L Benavides
2020-09-22
Pieter kan zich goed inleven in verschillende personen en excelleert met name hierdoor in het leiden van een gesprek.

 

Voor wie?

Deze oefening is geschikt voor mensen die niet weten hoe ze problematiek of knelpunten moeten aan gaan pakken. Je bent op zoek naar een bepaald gedrag, levenservaring of wilt creatiever kunnen denken.

Doe deze oefening samen met Speaking Terms om meer uit je carrière te halen.

Coaching & Mediation sinds 2004

Wacht niet langer neem

direct contact met ons op